Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Μπούντσεμπανκ, παροτρύνει τις ελληνικές τράπεζες που λαμβάνουν έκτακτη χρηματοδότηση να βελτιώσουν τη ρευστότητά τους και να απόσχουν από αγορές βραχυπρόθεσμου ελληνικού κρατικού χρέους, σε μηνιαία έκθεση που δημοσιεύει, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Αξιωματούχοι της Μπούντεσμπανκ δήλωσαν ότι το πρόγραμμα εξασφάλισης χρηματοδοτικής βοήθειας «ELA» που χρησιμοποιείται σήμερα από τις ελληνικές τράπεζες, αφορά «φερέγγυες τράπεζες με προσωρινά προβλήματα ρευστότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ελληνικές τράπεζες που χρησιμοποιούν τον ELA πρέπει να κάνουν βήματα για τη βελτίωση της θέσης ρευστότητάς τους» σημειώνεται στην ίδια έκθεση. «Η επέκταση των αναγκών τους σε ρευστότητα μέσω της ανάληψης βραχυπρόθεσμου ελληνικού κρατικού χρέους (έντοκα γραμμάτια) θα ήταν αντίθετη με (το σημείο) αυτό».

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, στην ίδια έκθεση, επισήμανε επίσης ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα μπορούσε να είναι ισχυρότερη του αναμενομένου εφέτος, προαναγγέλλοντας έτσι ενδεχόμενη αναθεώρηση των στόχων ανάπτυξης που έχει θέσει για το τρέχον έτος.

«Δεδομένης της γενικά θετικότερης οικονομικής εικόνας, προκύπτει ότι η ανάπτυξη της Γερμανίας κατά το τρέχον έτος θα μπορούσε να είναι αισθητά υψηλότερη των προβλέψεων που διατυπώσαμε πέρυσι το Φθινόπωρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης