Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στο Bloomberg ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος του ομώνυμου Ομίλου* σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, το θέμα του χρέους, αλλά και την πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα.

Η ελληνική οικονομία θα απογειωθεί εφόσον ολοκληρωθούν τρία ορόσημα (2η αξιολόγηση, ζήτημα χρέος, αγορά ελληνικών ομολόγων) ωστόσο κατά τον ίδιο, υπάρχει άμεση ανάγκη πλήρους αποκατάστασης του τραπεζικού συστήματος ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη και εν συνεχεία οι επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Όμιλος που κατά 85% έχει εξαγωγική δραστηριότητα, δεν επηρεάστηκε από τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. «Η χρονιά που διανύουμε είναι καλή και ο σχεδιασμός μας για το 2017 δείχνει πως θα είναι έτος-ρεκόρ που θα συνοδευθεί από μια ριζική αναδιάρθρωση του Ομίλου, όπως ανακοινώσαμε πριν δύο εβδομάδες».

Σε ό,τι αφορά την αγορά πετρελαίου εκτίμησε ότι «η πιθανή συμφωνία του ΟΠΕΚ θα είναι σίγουρα κάτι θετικό για τις τιμές του πετρελαίου, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε έναν ρυθμιστικό παράγοντα, το αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο».

Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει στροφή προς τον ρεαλισμό. Όπως είπε «μετά το δημοψήφισμα και τις εκλογές (Σεπτέμβριος του 2015), είχαμε μια νέα καλύτερη κυβέρνηση, που προσπαθεί περισσότερο από την προηγούμενη να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα – αυτό που αποκαλώ κυβέρνηση ρεαλισμού. Προσπαθούν να τηρήσουν τους νέους νόμους, τους κανονισμούς και τα συμφωνηθέντα με τους πιστωτές μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το σχετικό βίντεο:

* Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ – Όμιλος Επιχειρήσεων είναι μια ισχυρή Ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της Βαριάς Βιομηχανίας από το 1908. Η εξαγορά της ΜΕΤΚΑ, της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και η δημιουργία της Protergia, αποδεικνύουν τη συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας και τη δημιουργία υποδομών.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης