Μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν αναμονή του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο οποίο θα εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας. Στο επίκεντρο του Eurogroup θα βρεθούν επίσης οι προσπάθειες περικοπής στον προϋπολογισμό της Ισπανίας και το πρόγραμμα βοήθειας της Πορτογαλίας.

«Το σημερινό Eurogroup, το περιορισμένο οικονομικό ημερολόγιο και η αυριανή συνάντηση της Fed ενδέχεται να σημαίνει πως οι αγορές είναι σε αδράνεια, με τους traders να είναι απρόθυμοι να ρισκάρουν πολύ πριν από οποιαδήποτε ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες ή την Ουάσιγκτον», σημείωσε ο αναλυτής της IG Index, Chris Beauchamp προσθέτοντας πως αν και η οικονομία των ΗΠΑ ενδυναμώνεται οι αγορές είναι διστακτικές στο να την ακολουθήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το μέτωπο της οικονομίας, η Κίνα το Φεβρουάριο κατέγραψε το μεγαλύτερο μηνιαίο εμπορικό έλλειμμα των τελευταίων τουλάχιστον 12 ετών κυρίως εξαιτίας εποχικών αιτιών, αλλά και της μειωμένης ζήτησης για τις εξαγωγές.

Συγκεκριμένα, η Κίνα εμφάνισε εμπορικό έλλειμμα 31,48 δισ. δολάρια μετά από το πλεόνασμα των 27,28 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο και ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires το τοποθετούσαν στα 8,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα ανακοινώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα για το Φεβρουάριο το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να διαμορφωθεί στα 229 δισ. δολ. Επιπλέον, το ΥΠΟΙΚ θα προχωρήσει σε δημοπρασία 3ετών ομολόγων ύψους 32 δισ. δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης