Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε Ρόδο και Κω

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 12:23
Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε Ρόδο και Κω
Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε Ρόδο και Κω τον Ιούνιο, και σε ανάλογους ρυθμούς αναμένεται ότι θα εξελιχθεί η τουριστική κίνηση και τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων της περιοχής.

Τις καλές επιδόσεις του Ιουνίου επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Γιώργος Τσέλιος, ο οποίος σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπογράμμισε ότι οι πληρότητες στην πλειονότητα των ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων ξεπέρασε το 90%, κάτι που αποδεικνύει ότι το νησί καταγράφει μεγάλη ζήτηση.

Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από οικογένειες για διακοπές αυτόν τον καιρό, ενώ και το γεγονός ότι η Ρόδος είναι ασφαλής προορισμός παίζει μεγάλο ρόλο στο να την επιλέξουν οι επισκέπτες. «Άλλωστε το νησί μας είναι ένας παραδοσιακός προορισμός, τον οποίο στηρίζουν οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι διαπιστώνουν παράλληλα και την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας στον τομέα της φιλοξενίας» τόνισε.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι το all inclusive παραμένει υψηλά στη ζήτηση, ενώ ακόμα καλύτερες επιδόσεις περιμένουν τον προορισμό τους επόμενους μήνες. Το ίδιο καλά εξελίχθηκε ο μήνας που πέρασε και στην Κω, και μάλιστα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μηνά Χατζημιχαήλ ήταν ο καλύτερος Ιούνιος όλων των εποχών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης, οι πληρότητες κινούνται πάνω από το 90% σε πολλά ξενοδοχεία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και το 95%.

Μάλιστα, όπως δήλωσε, αυτό που παρατηρείται εφέτος είναι να πραγματοποιούνται περισσότερες διανυκτερεύσεις συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, ενώ δεν διαπιστώθηκε… «κοιλιά» στην κίνηση κατά τον μήνα Μάιο, όπως γινόταν παλαιότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 14:48