H Citigroup δεν κατάφερε να περάσει τα τεστ αντοχής της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed), παρά το γεγονός πως το πρόσημο στον εμπορικό της ισολογισμό είχε θετικό πρόσημο τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός ήταν μια από τις τέσσερις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που δεν κατάφεραν να περάσουν τα τεστ αντοχής της Fed, μαζί με τις SunTrust, Ally Financial και MetLife.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συνολικά αποτελέσματα των stress test χαρακτηρίζονται «ανάμεικτα», καθώς απεικονίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έπληξε τον τραπεζικό τομέα στις Η.Π.Α. το 2008, με τη μετέπειτα κατάρρευση της Goldman Sachs.

Συνολικά, από τις 19 μεγάλες τράπεζες που υποβλήθηκαν στη σχετική δοκιμασία, 15 βρέθηκαν να έχουν κεφαλαιακή βάση που θα άντεχε σενάριο ύφεσης, στο οποίο θα συνέχιζαν να καταβάλλουν μερίσματα και να επαναγοράζουν τους τίτλους τους.

«Το 2009, σχεδόν οι μισές τράπεζες είχαν αποτύχει στα τεστ αντοχής» σχολίασε στο Bloomberg ο αναλυτής της Barclays, Τζέισον Γκόλντμπεγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κεφαλαιακή θέση του χρηματοπιστωτικού τομέα είναι ισχυρότερη σήμερα και υψηλότερης ποιότητας, υπάρχει σημαντικά λιγότερη έμμεση έκθεση», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης