Κοντά στην εξαγορά της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας BSI βρίσκεται η EFG International που ελέγχεται από τον Σπύρο Λάτση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ο τραπεζικός όμιλος EFG, με έδρα τη Ζυρίχη, ήταν ο πλειοδότης στον διαγωνισμό για την πώληση της BSI και αναμένεται να προχωρήσει σε αποκλειστικές συζητήσεις για μια συμφωνία, η οποία θα έχει πιθανόν ύψος πάνω από τα 1,2 δισεκ. ελβετικά φράγκα (1,2 δισεκ. δολάρια), σύμφωνα με πηγές που είναι ενήμερες σχετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H BSI ανήκει στη βραζιλιάνικη εταιρεία BTG Pactual, η οποία σπεύδει σε πωλήσεις περιουσιακών της στοιχείων, μετά τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των επενδυτών εξαιτίας της σύλληψης, στα τέλη του 2015, του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της, Αντρέ Εστέβες, ο οποίος φέρεται να ενέχεται στο σκάνδαλο διαφθοράς στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της Βραζιλίας, την Petrobras.

H πιθανή συμφωνία θα σηματοδοτήσει την επιτάχυνση της διαδικασίας συγχωνεύσεων των ελβετικών ιδιωτικών τραπεζών, την οποία προέβλεπαν από καιρό τραπεζίτες, κι αρχίζει να υλοποιείται μετά την εξαγορά πέρυσι της Coutts International από την Union Bancaire Privee.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης