Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Το ΤΣΜΕΔΕ έχει ως κύριο στόχο του τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της απόδοσης της επένδυσης των χιλιάδων ασφαλισμένων του, μηχανικών και εργοληπτών, στην Attica Bank, και προσπαθεί μέσω αυτής της στρατηγικής του επένδυσης να προωθήσει την ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ως βασικός μέτοχος της Attica Bank, τους στόχους αυτούς επιδιώκουμε να τους πετύχουμε μαζί με τους υπόλοιπους μετόχους της τράπεζας και την υποστήριξη των εποπτευόντων μηχανισμών. Η συνεργασία αυτή είναι απαραίτητη σε ένα οικονομικό και τραπεζικό περιβάλλον προκλήσεων» επεσήμανε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ Κωνσταντίνος Μακέδος, με αφορμή τις εξελίξεις στην Attica Bank και τα συνεχόμενα δημοσιεύματα του Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε: «Το ΤΣΜΕΔΕ σε κάθε περίπτωση ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων του ως βασικού μετόχου στην τράπεζα και, κυρίως, τον ελεγκτικό του ρόλο στα πεπραγμένα της εκάστοτε διοίκησης, ώστε να διασφαλίσει την επένδυσή του. Η διελκυστίνδα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ θεσμικών φορέων για τα θέματα της Attica Bank πρέπει να σταματήσει για το καλό της τράπεζας και του Ταμείου».

«Ως μέτοχοι επιδιώκουμε να δούμε την Attica Bank να αναπτύσσεται και πάλι μέσα από την ολοκληρωμένη κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών, τη λειτουργική αναδιάρθρωση, την παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών και προϊόντων, την αποτελεσματικότερη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την ανάπτυξη των σχέσεων με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα» υπογράμμισε.

Ο κ. Μακέδος καταλήγοντας ανέφερε: «Με γνώμονα το συμφέρον της επένδυσης του ΤΣΜΕΔΕ και συνολικά των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων, των μετόχων και των πελατών της Attica Bank, ο βασικός μέτοχος θα εκφραστεί με την άρτια και εμπεριστατωμένη πρότασή του στην επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων της τράπεζας, στις 20/9, προσδοκώντας και από το σύνολο των αρμοδίων να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν την υπευθυνότητα που διαχρονικά το ίδιο έχει δείξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως το ΤΣΜΕΔΕ είναι ο βασικός μέτοχος της Attica Bank.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης