Μετά την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, οι αγορές επιχείρησαν στο άνοιγμα της Ευρώπης να κινηθούν υψηλότερα, αλλά γρήγορα έμειναν από δυνάμεις και κινήθηκαν χαμηλότερα.

Από τεχνικής σκοπιάς, το «γύρισμα» αυτό είναι θεμιτό και οι αγορές αναμένεται να δοκιμάσουν τις πρώτες βραχυπρόθεσμες στηρίξεις τους. Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται ότι η πτώση αυτή ενδεχομένως να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για όσους επιθυμούν να τοποθετηθούν αποβλέποντας σε υψηλότερα επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικά υπάρχουν δύο στοιχεία στα οποία θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα την τρέχουσα εβδομάδα. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι η τελευταία πριν από τις κρίσιμες εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις που αναμένουμε για αυτή την εβδομάδα, κυρίως για την αμερικανική οικονομία.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των αναλυτών δείχνουν ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν θα είναι κατώτερα των προηγούμενων μετρήσεων. Αυτό φυσικά θα εγείρει σημαντικές ανησυχίες για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που με τη σειρά του θα ενισχύσει τις προσδοκίες για νέο πακέτο τόνωσης και αυτό σταδιακά θα είναι θετικό για τις μετοχές και τα εμπορεύματα, αλλά όχι για το δολάριο.

Σημαντική προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι επενδυτές που ασχολούνται με την ισοτιμία AUD/USD και γενικότερα με τα ζεύγη του αυστραλιανού δολαρίου, καθώς αύριο το πρωί αναμένεται ανακοίνωση επιτοκίων από την RBA, με τους αναλυτές να περιμένουν μείωση κατά 0,25%. Η κίνηση της ισοτιμίας έχει άμεση συσχέτιση με τις τάσεις για ανάληψη κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης