Η διάθεση περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα, για να υλοποιήσει τις οικονομικές της μεταρρυθμίσεις, είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να εξεταστεί, δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

«Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να προχωρήσουμε σε προσαρμογές, ο χρόνος μπορεί να θεωρηθεί ως μία επιλογή που μπορεί να εξεταστεί» σημείωσε. Νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Αυστρίας και της Ολλανδίας είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της, αλλά «όχι περισσότερα χρήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κριστίν Λαγκάρντ διέψευσε, παράλληλα, σήμερα ότι διεξάγονται «εντατικές διαπραγματεύσεις» ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ όσον αφορά σε μια βοήθεια στην Ισπανία.

Η κα Λαγκάρντ αναφερόταν στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τη διεξαγωγή τέτοιων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ίδια και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. «Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι δεν συμβαίνει αυτό» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup στη Λευκωσία.

Τις πληροφορίες αυτές είχε διαψεύσει νωρίτερα σήμερα και εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης