Όπως αναφέρουν πληροφορίες, 6.000 κοντέινερ με εμπορεύματα της εταιρείας Jumbo βρίσκονται στη θάλασσα γιατί δεν μπορούν να εκτελωνιστούν, καθώς η αλυσίδα δεν έχει χώρους να τα αποθηκεύσει λόγω click away. 

Η αλυσίδα Jumbο μάλιστα, λίγο μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας αδυναμία να εξυπηρετήσει τόσο μέσω του e-shop της όσο και μέσω της υπηρεσίας click away, τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Jumbo του κ. Απόστολου Βακάκη, έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει κλειστό το δίκτυο της. Tα ταμειακά της διαθέσιμα είναι 600 εκατ. ευρώ και η κεφαλαιoποίησή της ξεπερνά τα 1,9 δισ. ευρώ. Επιπλέον, με αυτήν της την κίνηση στέλνει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Αδυναμία εξυπηρέτησης και από την αλυσίδα Μουστάκας

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ενώ η αλυσίδα παιχνιδιών Μουστάκας ενημέρωνε μέχρι και το Σάββατο 12/12 -μια ημέρα δηλαδή πριν το επίσημο άνοιγμα του λιανεμπορίου- ότι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές της τόσο μέσω e-shop όσο και μέσω click away, την Κυριακή 13/12 εξέφρασε αδυναμία να εξυπηρετήσει νέες παραγγελίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι ισχύει με την πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ

Βάσει διευκρινίσεων σχετικά με την τελευταία ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τα ξημερώματα της Κυριακής, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεν θα μπορούν τελικά να πωλούν παιχνίδια μέσω του φυσικού τους δικτύου. Ωστόσο, θα μπορούν να πωλούν παιχνίδια μέσω e-shops, τηλεφωνικών παραγγελιών και click away. Βασική προϋπόθεση είναι οι πωλήσεις να μην γίνονται εντός του καταστήματος. Δηλαδή ο καταναλωτής θα πληρώνει και θα παραλαμβάνει είτε μέσω μεταφορικής στο σπίτι του είτε μέσω click away, έξω από το κατάστημα των σούπερ μάρκετ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης