Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στις ασιατικές αγορές υποχώρησε κατά 30 σεντς στα 54,13 δολάρια το βαρέλι στις 09:43 ώρα Ελλάδας, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, σημειώνοντας ότι αιτία της νέας πτώσης αποτελεί η επίσημη διαβεβαίωση από πλευράς του Κουβέιτ του ότι ο ΟΠΕΚ έχει αποφασίσει να κρατήσει σταθερή την παραγωγή του «μαύρου χρυσού» παρά τη συνεχιζόμενη μείωση της ζήτησης.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με το Ρόιτερς, τα υψηλά αποθέματα του αμερικανικού αργού επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη κινούμενη πτωτικά τιμή του πετρελαίου διεθνώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώθηκε στα 43,44 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας απώλειες της τάξης των 52 σεντς.

«Εδώ και δέκα συναπτές εβδομάδες τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξάνονται. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων ογδόντα ετών. Παράλληλα, η διαβεβαίωση του Κουβέιτ (για διατήρηση σταθερής παραγωγής από πλευράς του ΟΠΕΚ) ενισχύει τις ανησυχίες για τη ζήτηση» εκτιμά ο Μπεν Λε Μπρουν, αναλυτής αγοράς στην εταιρεία OptionsXpress στο Σύδνεϋ.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει σημάδι ότι ο ΟΠΕΚ επιχειρεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Αυτό καθιστά ριψοκίνδυνη οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με το πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει η τιμή του πετρελαίου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης