Σε σταθερό από θετικό υποβάθμισε η S&P το outlook της οικονομίας της Τουρκίας διατηρώντας αμετάβλητη την αξιολόγηση BB για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Ο οίκος επικαλέστηκε την εξασθένιση της εξωτερικής ζήτησης και την επιδείνωση των όρων των εμπορικών συναλλαγών, που όπως εξήγησε θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την εξυγίανση της οικονομίας της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η S&P, ο οίκος αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το ratingτης της Τουρκίας κατά τους επόμενους 12 μήνες, ενώ θα μπορούσε να λάβει θετική δράση αν οι δομικές μεταρρύθμισες στους τομείς της δημόσιας ασφάλειας, της ενέργειας, εκπαίδευσης και εργασίας καταφέρουν να ενισχύσουν τις ξένες άμεσες επενδύσεις και το ΑΕΠ της χώρας. Προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης για εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών μεσοπρόθεσμα, επίσης βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την άλλη πλευρά, η χαμηλότερη των εκτιμήσεων εξωτερική ζήτηση, οι υψηλότερες τιμές εισαγωγής πετρελαίου και το αυξημένο κόστος εξωτερικής χρηματοδότησης ενδέχεται να προκαλέσουν, σύμφωνα πάντα με την S&P, απότομη πτώση στην εγχώρια ζήτηση, πλήττοντας τα δημοσιονομικά της Τουρκίας και την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών της.

Πηγή:capital
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης