«Ξεπαγώνει» το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ύψους 316 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό τη συγχρηματοδότηση των επαγγελματιών αγροτών για να εκσυγχρονίσουν τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «τα Σχέδια Βελτίωσης, ένα μέτρο με αυξημένη χρηματοδοτική και αναπτυξιακή βαρύτητα, βρισκόταν εδώ και περίπου ένα χρόνο σε απόλυτη στασιμότητα, λόγω ατέρμονων και επαναλαμβανόμενων αστοχιών της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα λάθη αυτά, τόσο στο σχεδιασμό του μέτρου όσο και στην εφαρμογή του, είχαν ως αποτέλεσμα να σπαταληθεί ένας ολόκληρος χρόνος από την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων στήριξης τον Οκτώβριο του 2018 έως σήμερα, χωρίς να έχει ακόμη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο σημειώνει ότι με την έκδοση της νέας εγκυκλίου, «προχωρά άμεσα η αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης, με μείωση 5% επί της χαμηλότερης προσφοράς που έχει προσκομίσει ο υποψήφιος δικαιούχος και ξεπαγώνει επιτέλους η διαδικασία της αξιολόγησης των προσφορών και των εγκρίσεων, εξοικονομώντας ταυτόχρονα δημόσια δαπάνη ύψους 17 εκατ. ευρώ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης