ΥΠΟΙΚ: «Αναμενόμενη» η υποβάθμιση από τη S&P

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 23:44
ΥΠΟΙΚ: «Αναμενόμενη» η υποβάθμιση από τη S&P
«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του την ενέργεια του οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor’s να προχωρήσει σε υποβάθμιση της Ελλάδας σε SD.

Παρατίθεται η ανακοίνωση

Όπως ήταν αναμενόμενο, η S&P προχώρησε στην υποβάθμιση της Ελλάδας σε βαθμίδα «SD» και τον κατάλογο των επιλέξιμων τίτλων του PSI σε βαθμίδα «D», λόγω της νομοθετικής εισαγωγής των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης) στα ομόλογα ελληνικού δικαίου και της έναρξης της μεγάλης έκτασης εθελοντικής προσφοράς του PSI.

Η κίνηση αυτή είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων και όλες οι επιπτώσεις της έχουν προβλεφθεί, σχεδιαστεί και αντιμετωπιστεί με τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Eurogroup. Η αξιολόγηση αυτή δεν έχει καμία επίπτωση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς η όποια επίδρασή της στην ρευστότητα έχει ήδη αντιμετωπιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδας και μετέπειτα από το EFSF.

Η Ελληνική Δημοκρατία θα παραμείνει στην αξιολόγηση «SD» όσο διάστημα θα παραμένει ανοιχτή η προσφορά του PSI. Μετά την ολοκλήρωση του PSI η Ελληνική Δημοκρατία αναμένεται να επαναξιολογηθεί προς τα πάνω.


Διαβάστε επίσης Σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας μέχρι την ολοκλήρωση του PSI

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 23:44