Κάθε ελπίδα για μια συμφωνία με την Ελλάδα ακυρώθηκε χθες, καθώς οι αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να καταλήξουν κάπου. Το ευρώ δέχεται ικανοποιητική στήριξη και παραμένει πάνω από το 1,3000. Τεχνικά, φαίνεται να υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για υψηλότερα επίπεδα τις επόμενες ημέρες, με τον στόχο να βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ του 1,3200-1,3500, όπου οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει διαμόρφωση κορυφής. Οι υπουργοί Οικονομικών θα συναντηθούν και πάλι σήμερα και οι επενδυτές θα παρακολουθούν μήπως υπάρξει κάποια αλλαγή.

Πολλοί αναρωτιούνται σχετικά με τη δυναμική που παρουσιάζει πρόσφατα το ευρώ, χωρίς να υπάρχει κάποια συμφωνία για την Ελλάδα, αλλά, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η αίσθηση του επείγοντος που έχουν δημιουργήσει οι Ευρωπαίοι και η επιθετική δράση στο θέμα του PSI έχει ενθαρρύνει τους επενδυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Paramo, Weidmann και Mersh από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν προγραμματισμένες ομιλίες, στις οποίες θα μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με τις εξελίξεις, ενώ υπάρχει και η ανακοίνωση του δείκτη PMI για την Ευρωζώνη.

Δεν θα πρέπει να παραβλεφθούν και κάποια στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά στην Αγγλία, ενώ η Fed ξεκινά τη διήμερη συνεδρίασή της. Λίγο νωρίτερα η BoJ άφησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική, όπως άλλωστε αναμενόταν, αλλά υποβάθμισε για τρίτη συνεχόμενη φορά τις προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας.

Τα ζεύγη AUDUSD και NZDUSD παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά εξακολουθούν να αγνοούν αυτές τις κινήσεις και να αναζητούν ευκαιρίες για την πώληση των νομισμάτων. Αυτή την εβδομάδα, η RBNZ θα αποφασίσει για τα επιτόκια και αύριο θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός στην Αυστραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης