Η Βρετανική Κολομβία αναμένει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της για το έτος 2021-22 θα φτάσει στα 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά (7,69 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) μετά το κλείσιμο του τελευταίου οικονομικού έτους με ένα προβλέψιμο έλλειμμα 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά, όπως έδειξαν έγγραφα του προϋπολογισμού που δημοσιοποιήθηκαν χθες Τρίτη.

Το εκτιμώμενο έλλειμμα για το έτος 2020-21 είναι μικρότερο από την προηγούμενη εκτίμηση των 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα. Ο προϋπολογισμός προβλέπει συνολικές δαπάνες 67,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά, κατά το τρέχον οικονομικό έτος, συμπεριλαμβανομένων και δαπανών 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά, για τα μέτρα οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία COVID-19, ενώ προβλέπει πραγματική ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 4,4%, όπως δείχνουν τα έγγραφα του προϋπολογισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δαπάνες του προϋπολογισμού περιλαμβάνουν περίπου τον διπλασιασμό των επιχορηγούμενων χώρων φύλαξης παιδιών, τη δωρεάν μεταφορά παιδιών κάτω των 12 ετών με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, ενώ προβλέπονται και δαπάνες περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά για την υλοποίηση μέτρων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο προϋπολογισμός «χτίζει μία γέφυρα προς την ανάκαμψη και τις καλύτερες ημέρες που έρχονται» δήλωσε στην τοπική βουλή η Σελίνα Ρόμπινσον, υπουργός Οικονομικών της αναφερόμενης επαρχίας. Σε μία ενημέρωση των δημοσιογράφων, η ίδια επισήμανε ότι τα παραλλαγμένα στελέχη της COVID-19 θα μπορούσαν ακόμη να απειλήσουν την οικονομική ανάκαμψη της αναφερόμενης καναδικής επαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης