Οι προτάσεις για την επαναφορά των 100 δόσεων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016, 09:46
Οι προτάσεις για την επαναφορά των 100 δόσεων
Πυρετός διαβουλεύσεων στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να συντάξει τις προτάσεις που θα κάνει προς τους θεσμούς εν όψει των νέων διαπραγματεύσεων.

Στο τραπέζι έχει πέσει και το σενάριο επαναφοράς των 100 δόσεων για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία επανένταξης στη ρύθμιση χιλιάδων πολιτών.

Σύμφωνα με την capital.gr, οι τρεις προτάσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος αφορούν:

- Φορολογούμενους που έχασαν τη ρύθμιση μετά την 1η Ιουλίου, επειδή άφησαν απλήρωτες νέες οφειλές για χρονικό διάστημα πάνω από 15 ημέρες. Να σημειωθεί ότι το χρονικό όριο για την απώλεια της ρύθμισης μειώθηκε από τον έναν μήνα στις 15 ημέρες μετά την 1η Ιουλίου. Έτσι κατά κύριο λόγο έχασαν τη ρύθμιση φορολογούμενοι οι οποίοι άφησαν απλήρωτη έως και μετά τον Δεκαπενταύγουστο την πρώτη δόση του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ ή άλλους φόρους.

- Επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων φορολογουμένων οι οποίοι την έχασαν για λόγους που σχετίζονται με προβλήματα που προέκυψαν από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων, όπως μη εκτέλεση πάγιων εντολών. Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει εκδοθεί παλαιότερα εγκύκλιος οδηγιών προς την εφορία προκειμένου να επανεντάσσονται στη ρύθμιση φορολογούμενοι που την έχασαν για λόγους ανωτέρας βίας, ωστόσο εξετάζεται να θεσπιστούν συγκεκριμένα κριτήρια για την εφαρμογή της.

- Επανένταξη στη ρύθμιση βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων τα οποία θα αξιολογούνται από τον προϊστάμενο της εφορίας. Ο στόχος είναι να επανενταχθούν στη ρύθμιση φορολογούμενοι οι οποίοι ανήκουν κατά κύριο λόγο στις ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016, 10:53