Το θέμα της προσπάθειας της Κύπρου να εξασφαλίσει δάνειο από τη Ρωσία, τέθηκε στον Πρόεδρο Χριστόφια στην κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Κύπριος Πρόεδρος σχολίασε ότι γίνεται μια προσπάθεια «αντιπαράθεσης» με την αίτηση της Κύπρου για ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι όροι του δανεισμού από τη Ρωσία είναι πιο ευνοϊκοί, είπε και πρόσθεσε, ότι η Μόσχα ζήτησε μόνον ένα χαμηλό επιτόκιο.

Επίσης, αναφέρθηκε στους θρησκευτικούς και παραδοσιακά φιλικούς δεσμούς των λαών Κύπρου και Ρωσίας, ενώ τόνισε πως «η Ρωσική Ομοσπονδία είναι στρατηγικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Έκπληξη προκάλεσε η στάση του κ. Σουλτς, ο οποίος έλαβε τον λόγο και απευθυνόμενος προς τον Ελβετό δημοσιογράφο, ρώτησε: «Θα ήθελα να υποβάλλω εγώ μια ερώτηση στον φίλο δημοσιογράφο και να μας πει πόσες είναι οι ρωσικές καταθέσεις στην Ελβετία και τι όρους θέτουν οι Ρώσοι προς τη δική του χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε προς την αποστολή των Κυπρίων δημοσιογράφων, ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφερόταν στους όρους του προηγούμενου δανείου, καθώς επίσης, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεότερα ως προς τη χορήγηση νέου ρωσικού δανείου.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης