«Το τσουνάμι της κρίσης στην οικοδομή ίσως και να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα του χώρου των κατασκευαστών από τους κάθε λογής επιτηδείους που απλώς δηλώνουν ειδικοί στον χώρο των κατασκευών» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Μπατιστάτος, γενικός διευθυντής της κατασκευαστικής κατοικιών, και επισημαίνει με έμφαση τις αλλαγές στη συμπεριφορά των υποψηφίων αγοραστών, με κύριο άξονα την ερώτηση αν ο διαθέσιμος προϋπολογισμός τους είναι ικανός να αποπερατώσει το έργο.

Η νέα τάση λοιπόν, ο υποψήφιος πελάτης να μη ρωτάει το κόστος ενός σπιτιού, αλλά να προτείνει συγκεκριμένο ποσό χρημάτων για την κατασκευή του, συνδυάζεται πλέον με κλειδωμένο προϋπολογισμό έργου χωρίς καμία υπέρβαση, σχεδιασμό κτηρίου χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, αλλά και την εγγύηση κατασκευής ως αναπόσπαστο μέρος κάθε συμβολαίου, προκειμένου ο αγοραστής να απαλλάσσεται από οποιοδήποτε άγχος καλής λειτουργίας του οικήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μπατιστάτος επισημαίνει επίσης πως: «Συγχρόνως με τη μείωση του κόστους αγοράς των οικοπέδων και την κατασκευή κυρίως ιδιόκτητων μονοκατοικιών, χωρίς το βάρος από υπέρμετρα επιχειρηματικά εργολαβικά οφέλη, η πρόθεση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών αποτελεί στοιχείο των εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεων, προκειμένου να υπάρξει η βέλτιστη σχέση ποιότητας/τιμής της ιδιόκτητης μονοκατοικίας».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης