Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,8% το 2012, έχοντας επιβαρυνθεί από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Philipp Rosler.

Στο ξεκίνημα του έτους, «αναμέναμε ανάπτυξη 0,7%, οπότε είναι λίγο καλύτερα», δήλωσε ο Rosler, σε δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε πως η Γερμανία έχει αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και για το 2013 στο 1% από 1,6%, εξαιτίας των «δυσκολιών στην Ευρωζώνη. Αλλά νομίζω ότι θα έχουμε ανάπτυξη».

Ανέφερε, επίσης, πως παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης είναι χαμηλός, μπορεί να συγκριθεί με τους ευρωπαίους γείτονες της Γερμανίας.

Ο Rosler βρίσκεται στο Νέο Δελχί προκειμένου να συμμετάσχει στο 13ο Asia-Pacific Conference of German Business και μίλησε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Anand Sharma, υπουργό Εμπορίου της Ινδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως η αγορά εργασίας της Γερμανίας δέχτηκε ακόμα ένα πλήγμα τον Οκτώβριο καθώς ο αριθμός αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκε κατά το διπλάσιο των εκτιμήσεων.

Τα νέα ακολούθησαν τα στοιχεία για το καταναλωτικό και επιχειρηματικό κλίμα της Ευρωζώνης, τα οποία έδειξαν αδυναμία στις πιο υγιείς οικονομίες του ευρώ, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Οι αιτήσεις ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 20.000 τον Οκτώβριο από το Σεπτέμβριο, καταγράφοντας την πέμπτη διαδοχική αύξηση, ενώ η απασχόληση μειώθηκε κατά 8.000 το Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο.

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης