Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποίησε χθες την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση στο ξενοδοχείο Αthenaeum Ιntercontinental, στην οποία παραβρέθηκε το σύνολο του επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας όπως επίσης ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κ. David D. Pearce και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους µε ευχές για την νέα χρονιά, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και μία μικρή αναδρομή στο χρόνο που έφυγε και τα σημαντικά γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελληνική Οικονομία. Όπως ανέφερε: “Η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από δυο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα, από την επιβολή capital controls και εφαρμογή ενός 3ου Μνημονίου, με νέα δημοσιονομικά μέτρα, σε μια ήδη εξασθενημένη οικονομία”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εφαρμογή του Μνημονίου και στις σημαντικές υφεσιακές συνέπειες που θα επιφέρει όσο καθυστερεί η πρώτη θετική αξιολόγηση όπως επίσης και την ανάγκη δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης και επιστροφής των καταθέσεων και των επενδυτών στην χώρα μας: “ Για να εξισορροπηθεί η αναμενόμενη ύφεση θα πρέπει παράλληλα με τα δημοσιονομικά μέτρα να προχωρήσει η εφαρμογή και των αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων ώστε να υπάρχει ελπίδα ανάταξης της οικονομίας μέσα στο 2016. Η ενότητα και ο συνεκτικός λόγος του επιχειρηματικού κόσμου θα επιτρέψει την πειστική και πιεστική παρέμβαση μας ώστε η δημόσια διοίκηση να προχωρήσει με ταχύ ρυθμό στην υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων”.

Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε: “Η Ελλάδα χρειάζεται δουλειές και για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να διατηρήσουμε αυτές που ακόμη υπάρχουν χρειάζονται ανάπτυξη και επενδύσεις. Το σύνθημα Ανάπτυξη και Δουλειές λοιπόν θα χαρακτηρίσει το έργο του Επιμελητηρίου και θα αποτελέσει τον κοινό παρονομαστή όλων των δράσεων μας για τη φετινή χρονιά”. Όπως υπογράμμισε στόχος του Επιμελητηρίου για την προάσπιση της υγιούς επιχειρηματικότητας, είναι να κινηθεί ενεργά με την σύσταση ενός Ανεξάρτητου Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας. Το Συμβούλιο αυτό σκοπό θα έχει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας, πέρα από μεμονωμένα ατομικά ή άλλα συντεχνιακά συμφέροντα’’. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο σε συστράτευση για το καλό της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης