Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πιθανώς ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η επίδοση της γερμανικής οικονομίας ήταν ασθενέστερη από ό,τι αναμενόταν στο β΄ τρίμηνο.

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία αυξήθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο σε προσαρμοσμένους όρους, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση 1,4%. Τα στοιχεία έρχονται ύστερα από μια απροσδόκητη πτώση των εργοστασιακών παραγγελιών τον Ιούνιο, που προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των εμπειρογνωμόνων ότι η γερμανική οικονομία ίσως έχει συρρικνωθεί στο β΄ τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πτώση των εργοστασιακών παραγγελιών αποδόθηκε σε τεχνικούς παράγοντες, όπως την κάθετη πτώση των παραγγελιών φορτίων, και των ανησυχιών για τους γεωπολιτικούς κινδύνους. Τα στοιχεία εμφάνισαν ότι η παραγωγή στην μεταποίηση αυξήθηκε 0,1%, ενώ η κατασκευαστική παραγωγή διαμορφώθηκε υψηλότερα κατά 1,2%. Η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,7%, ενώ η παραγωγή κεφαλαιακών αγαθών υποχώρησε 0,9%.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης