Ελληνοτουρκική συμμαχία για την εξαγορά του Hilton της Αθήνας: Ο φάκελος των δεσμευτικών προσφορών έκλεισε, με την τουρκική Dogus και τον ελληνικό όμιλο ΤΕΜΕS να καταθέτουν κοινή προσφορά για το εμβληματικό ξενοδοχείο στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Από πολύ νωρίς ο όμιλος Dogus ήταν ένας από τους «δυνατούς» διεκδικητές της ιστορικής ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου επιθυμεί να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στο τουριστικό real estate της ΑθήναςΠηγές εκτιμούν πως η εξαγορά θα κυμαίνεται σε ποσό ύψους 140-170 εκατ. ευρώ ενώ στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης έχει μπει και ο επιχειρηματίας Γιάννης Δασκαλαντωνάκης από κοινού με το αμερικανικό fund Lone Star.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία για την πώληση της Ιονικής Ξενοδοχειακής, ιδιοκτήτριας του Χίλτον, από την Alpha Bank, η οποία κατέχει το 97,3% της εταιρείας, ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2016, ενώ η Citigroup Global Markets («Citi») είχε οριστεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τη διαδικασία. Στις 11 Μαρτίου πάνω από 30 ήταν οι ενδιαφερόμενοι που παρέλαβαν φάκελο από τη Citigroup Global Markets.

Από πολύ νωρίς ο όμιλος Dogus ήταν ένας από τους «δυνατούς» διεκδικητές της ιστορικής ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου επιθυμεί να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στο τουριστικό real estate της Αθήνας καθώς ήταν μεταξύ των αρχικών διεκδικητών και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Λίγα λόγια για τον όμιλο ΤΕΜΕS

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O «TEMES» είναι φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, που έχει συμβάλλει στην καθιέρωση της Μεσσηνίας ως ενός προορισμού με τουριστικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Η Costa Navarino αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης που περιλαμβάνουν πεντάστερα ξενοδοχεία, γήπεδα golf, σπα, συνεδριακά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες.

Είναι «τέκνο του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Λίγα λόγια για τον όμιλο Dogus

Πρόεδρος του τουρκικού ομίλου είναι ο επιχειρηματίας Φερίτ Σαχένκ.

O Αϊχάν ΣαχένκΟ εν λόγω όμιλος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους της Τουρκίας και δραστηριοποιείται σε πολλύς τομείς της τουρκικής οικονομίας.

Μεταξύ άλλων κατέχει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της χώρας, την Garanti Bank, τηλεοπτικά δίκτυα (NTV, STAR, κ.ά.), ηγείται στον τομέα του τουρισμού, των κατασκευών και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα έχει μετοχές σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Audi και η Volkswagen.

Ιδρύθηκε το 1951 από τον Αϊχάν Σαχένκ.


To ξενοδοχείο Villa Borghese είναι ιδιοκτησία της Dogus

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης