Άνοδο κατά 24,6% σε σχέση με πέρυσι, παρουσίασε για τον μήνα Φεβρουάριο, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο ” Ελ. Βενιζέλος”.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, η επιβατική κίνηση συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της, φθάνοντας τους 905.000 επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιβάτες εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά 19% και έφθασαν τους 549.000, “το οποίο αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ αεροδρομίου για το συγκεκριμένο μήνα”, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν την εντυπωσιακή άνοδό τους (+34,3%) και έφθασαν τους 265.000.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 21%, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση +30% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 24%.

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με την διοίκηση “Ελ. Βενιζέλος”, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 1,88 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 26,3%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει πολύ υψηλή αύξηση (+39,1%), σχεδόν διπλάσια από την κίνηση εξωτερικού (+19,4%). Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 24%, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση +40% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 29%, εξέλιξη που καταδεικνύει την ανάκαμψη της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης