Μειωμένα κατά 26 εκατομμύρια ευρώ περίπου έναντι του στόχου εμφανίζονται τα συνολικά αποτελέσματα 57 νομικών προσώπων – φορέων της Γενικής Κυβέρνησης με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Όπως προκύπτει συγκεκριμένα από τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, 36 φορείς παρουσιάζουν απόκλιση μικρότερη του 10% από το στόχο ή παρουσιάζουν θετική απόκλιση. Δεκαοκτώ φορείς παρουσιάζουν αρνητική απόκλιση πέραν του 10% από τους στόχους που έχουν τεθεί, ενώ τρεις φορείς δεν έχουν προς το παρόν αποστείλει στοιχεία επίτευξης στοχοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις των φορέων που παρουσιάζουν αποκλίσεις, το υπουργείο τονίζει την «επιτακτική ανάγκη λήψης από τις διοικήσεις των νομικών προσώπων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να προσαρμόσουν, κατά την εξέλιξη του οικονομικού έτους, τα οικονομικά τους μεγέθη στα όρια των στόχων τους».

Σε ό,τι αφορά τους φορείς του Κρατικού Προϋπολογισμού, προκύπτει ότι για το πρώτο εξάμηνο οι πραγματοποιηθείσες πρωτογενείς δαπάνες σε συνδυασμό με τη μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων είναι χαμηλότερες σε σχέση με το στόχο που έχει τεθεί κατά 819 εκατ. ευρώ (ή 3,5%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης