Η μελλοντική πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ περνά σήμερα το πρώτο της δημόσιο τεστ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων της την 1η Νοεμβρίου, για 8ετή θητεία, σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Αν και η ψήφος των ευρωβουλευτών, που έχει προγραμματισθεί για το βράδυ, είναι συμβουλευτική, η μέχρι πρότινος γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις για την επαγγελματική της διαδρομή από διευθύντρια της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Baker McKenzie έως το 2005 μέχρι την είσοδό της στην πολιτική, σε μία εποχή αλυσιδωτών οικονομικών κρίσεων, ως υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί και στη συνέχεια ως υπουργός Οικονομικών μέχρι το 2011, οπότε και ανέλαβε τα ηνία του ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, αντίθετα με τους προκατόχους της και τους συνυποψηφίους της, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν πέρασε ποτέ από κεντρική τράπεζα. Σήμερα, θα κληθεί «να δείξει με πειστικό τρόπο ότι διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις νομισματικής πολιτικής» για να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλώνει ο συντηρητικός ευρωβουλευτής Μάρκους Φέρμπερ.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης