Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων BC Partners ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Pet City, της μεγαλύτερης εταιρείας στον κλάδο προϊόντων και υπηρεσιών κατοικίδιων ζώων στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι οι όροι της εξαγοράς δεν έχουν ανακοινωθεί.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη επένδυση της BC Partners GR Investment LP («BCPGR»), ενός ειδικού επενδυτικού σχήματος, με στόχο την επένδυση και υποστήριξη ταχέως αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εξαγορά όπως και το BCPGR είναι ενδεικτικά του εύρους του τοπικού δικτύου της BC Partners στις επιμέρους γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Pet City ιδρύθηκε το 1988 και ως οικογενειακή επιχείρηση εξελίχθηκε στον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στην ελληνική αγορά προϊόντων και υπηρεσιών κατοικίδιων ζώων, εξυπηρετώντας περίπου 3 εκατομμύρια πελάτες. Η ιδρύτρια οικογένεια θα διατηρήσει μερίδιο στην εταιρεία, η οποία τα τελευταία χρόνια σημείωσε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης μέσω του δικτύου 80 καταστημάτων και της δυναμικής πλατφόρμας ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Η νέα επένδυση πραγματοποιείται σε έναν κλάδο, στον οποίο η BC Partners διαθέτει απαράμιλλη εξειδίκευση και τεχνογνωσία, έχοντας υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε διεθνές επίπεδο.

Ανάμεσά τους η PetSmart, που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων προϊόντων και υπηρεσιών κατοικίδιων ζώων στις ΗΠΑ, η Chewy, που αποτελεί το κορυφαίο ηλεκτρονικό κατάστημα για κατοικίδια στις ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση περίπου 32 δις. δολ. και η VetPartners, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των κτηνιατρικών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική αγορά αναμένεται να συνεχίσει να επωφελείται από την ισχυρή διαρθρωτική ανάπτυξη της ευρύτερης οικονομίας και συγκεκριμένα της αγοράς των κατοικίδιων, καθώς τα ποσοστά της ιδιοκτησίας και δαπάνης σε προϊόντα και υπηρεσίες για κατοικίδια ζώα αρχίζουν να συγκλίνουν με τους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Ο Νίκος Σταθόπουλος, Partner και Επικεφαλής της BC Partners δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίζουμε την Pet City στην οικογένεια της BC Partners και να επενδύουμε στην ηγέτιδα εταιρεία της ταχύτατα αναπτυσσόμενης ελληνικής αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών κατοικίδιων ζώων. Πρόκειται για την πλέον πρόσφατη επένδυση της BC Partners στην Ελλάδα, μια χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε για περισσότερα από 15 χρόνια και η οποία έχει εξελιχθεί σε έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη. Η πεποίθησή μας για το μέλλον της χώρας, μας οδήγησε στη δημιουργία του BC Partners GR, ενός ειδικού επενδυτικού βραχίονα που αποσκοπεί στην αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Σύμβουλος για την Pet City ήταν η Ionian Capital. Σύμβουλοι για την BC Partners ήταν οι Deloitte και Karatzas & Partners. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης