Οι ομολογιούχοι των ελληνικών τραπεζών φαίνεται ότι θα αποχαιρετίσουν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires.

Οι τιμές των ομολόγων των ελληνικών τραπεζών σημείωσαν βουτιά τη Δευτέρα στον απόηχο της ανακοίνωσης του Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας ότι οι ομολογιούχοι θα συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας ωρίμανσης τον Απρίλιο του 2019 βυθίστηκαν από τα 66 cents περίπου στο ευρώ στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στα 48,5 cents τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Tradeweb.

Τόσο οι ομολογιούχοι υψηλής εξασφάλισης (senior) όσο και οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης (junior) αναμένεται να αντιμετωπίσουν ζημιές, με τους κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης να είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αντιμετωπίσουν εξοντωτικές απώλειες και τους κατόχους ομολόγων υψηλής εξασφάλισης να αντιμετωπίζουν έναν βαρύ λογαριασμό για την ενίσχυση των τραπεζών στο πλαίσιο του εργαλείου του bail-in, σύμφωνα με αναλυτές.

Οι μέτοχοι ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικές απώλειες, οι καταθέτες, ωστόσο, είναι ασφαλείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης