Με τη μορφή του κατεπείγοντος εγκρίθηκε το νομοσχέδιο στήριξης της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας της κυπριακής Βουλής.

Στην τελική του μορφή το νομοσχέδιο προβλέπει περικοπές στο μισθολόγιο της τράπεζας, οι οποίες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχονται κατά μέσο όρο στο 12%, ενώ οι μειώσεις των μισθών των διευθυντικών στελεχών φτάνουν μέχρι και 60%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε το πρωί της Πέμπτης από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, με επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη προς τον υπουργό Οικονομικών, προέβη σε εισήγηση για ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας μέσω της εξολοκλήρου αναδοχής Δικαιωμάτων Προτίμησης της έκδοσης κεφαλαίου της Τράπεζας, ύψους 1,8 δις ευρώ.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι κρίνεται απαραίτητη η τροποποίηση άρθρου του βασικού νόμου, ώστε να παρέχεται η ευχέρεια για την εξολοκλήρου αναδοχή των Δικαιωμάτων Προτίμησης της έκδοσης κεφαλαίου χρηματοοικονομικού οργανισμού από τη Δημοκρατία, καθώς και η διεύρυνση των επιλογών διάθεσης των μετοχών που αποκτά η Δημοκρατία σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης