Στην έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, συνολικού ύψους 3,125 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει σήμερα, Τρίτη, το Δημόσιο σε μια προσπάθεια να αντλήσει κεφάλαια για τα άδεια κρατικά ταμεία.

Η έκδοση αυτή προορίζεται να καλύψει τις αυξημένες ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου και την αποπληρωμή του ομολόγου ύψους 3,2 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου, την ίδια στιγμή που τα νέα για την κατάσταση της οικονομίας είναι απογοητευτικά. Η ύφεση έχει ξεπεράσει το 6% και οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ δεν θα είναι αρκετά προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 17η Αυγούστου. Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στην δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια. Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη-ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 16 Αυγούστου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές, μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης