Του Κώστα Ιερίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μεγαλοεπενδυτές ακινήτων τείνουν να εξελιχθούν οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι του εξωτερικού, που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν τον διεθνή Tύπο με τις αγοραπωλησίες ιδιαίτερα ακριβών σπιτιών σε ορισμένες από τις πιο πολυτελείς συνοικίες του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, στην εγχώρια αγορά έχουν βγει προς πώληση οι κατοικίες διακεκριμένων προσωπικοτήτων, κυρίως του καλλιτεχνικού χώρου, που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, όπως της Έλλης Λαμπέτη και του Ντέμη Ρούσσου.

Το zougla.gr παρουσιάζει ορισμένα από τα σημαντικότερα… γαλανόλευκα ντιλ και πωλητήρια.

Ένα penthouse για τον «βασιλιά των ταξί»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Μεσσάδος, γνωστός και ως «ο βασιλιάς των ταξί» (σ.σ.: καθώς μέσω της εταιρείας του Medallion Financial έχει χρηματοδοτήσει με 5 δισ. δολάρια εταιρείες leasing οχημάτων), έβαλε πωλητήριο στο ρετιρέ του στην περιοχή Queens του Long Island. Η κίνησή του έχει συζητηθεί ιδιαίτερα, καθώς απέκτησε το ακίνητο προς 2,5 εκατ. δολάρια το 2009 και σήμερα το πουλάει προς 5,4 εκατ. δολάρια, αφήνοντας τους Αμερικανούς με το στόμα ανοιχτό. Και μάλλον όχι άδικα, αφού, εάν η συναλλαγή στεφθεί με επιτυχία, θα πρόκειται για την πιο ακριβή κατοικία που έχει πωληθεί ποτέ στο Queens. Το σπίτι διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, βεράντα πολλών τετραγωνικών και τεράστια παράθυρα.

Το ακριβότερο ντιλ του Λονδίνου

Μπορεί στο Λονδίνο να συχνάζουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, ωστόσο το ακριβότερο ντιλ σε ακίνητα ανήκει στον Έλληνα Αριστοτέλη Μυστακίδη. Ο επικεφαλής του κολοσσού Glencore αγόρασε προς 68 εκατ. δολάρια ένα από τα πιο πολυτελή διαμερίσματα στην περιοχή Chesham Place, με τη συναλλαγή να είναι μια από τις ακριβότερες που έχει καταγραφεί στη βρετανική πρωτεύουσα. Το ακίνητο είναι 735 τ.μ., έχει σχεδιαστεί από τους Candy brothers και διαθέτει μεταξύ άλλων σουίτα, 4 δωμάτια φιλοξενίας επισκεπτών, 2 υπόγεια πάρκινγκ και υπηρεσίες υποδοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Στα «ιδιαίτερα» χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται επίσης ευρύχωρη βεράντα, χώρος κινηματογραφικών προβολών και σχεδιαστήριο.

O εφοπλιστής που αγοράζει στο One Hyde Park

Ένα από τα τελευταία αποκτήματα του Λονδίνου είναι το One Hyde Park, που βρίσκεται δίπλα στο ομώνυμο πάρκο του Λονδίνου και στο πολυκατάστημα Harrods, αποτελείται από περίπου 80 διαμερίσματα και αποπερατώθηκε το 2011. Το συγκεκριμένο κτίριο από ατσάλι και γυαλί αποτελεί τον πυλώνα της αγοράς των super prime ακινήτων του Λονδίνου, της πιο ακριβής στη βρετανική πρωτεύουσα.

Είναι εύλογο, λοιπόν, όσοι αγοράζουν κάποιο από τα πανάκριβα διαμερίσματα του 13 επιπέδων One Hyde Park να επιθυμούν να βρίσκονται σε καθεστώς ανωνυμίας. Ωστόσο πρόσφατα στον διεθνή Τύπο διέρρευσε η αγορά που πραγματοποίησε ο Γιώργος Προκοπίου, ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της ελληνικής ναυτιλίας και ιδρυτής της εταιρείας Dynacom Tankers.

Ο κ. Προκοπίου φέρεται να απέκτησε προς 20 εκατ. ευρώ υπερπολυτελές διαμέρισμα 350 τετραγωνικών μέτρων στο συγκρότημα, που διαθέτει ιδιωτικές υπηρεσίες φύλαξης, ιδιωτικό spa, αίθουσα κινηματογραφικών προβολών και ξεχωριστό χώρο υποδοχής. Στους ενοίκους του οικιστικού πύργου, που έχει σχεδιαστεί από τους ελληνοκυπριακής καταγωγής αρχιτέκτονες Candy & Candy (Νικ και Κρίστιαν), συγκαταλέγεται ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου αλλά και ο τέως πρωθυπουργός του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Τζασίμ Μπιν Τζαμπέρ Αλ Θανί, που έχει επενδύσει στο One Hyde Park.

Τα «πωλείται» και «ενοικιάζεται»

«Πωλείται» έχει μπει και στην επιβλητική νεοκλασική κατοικία της οδού Δελφών στα Εξάρχεια, εκεί όπου η Έλλη Λαμπέτη έζησε αρκετά από τα σημαντικότερα χρόνια της ζωής της. Το 1998 ο Δήμος Αθηναίων προκήρυξε διαγωνισμό για τη φιλοτέχνηση προτομής της ηθοποιού. Τελικά, επιλέχθηκε το μαρμάρινο έργο του Αν. Γκιόκα, το οποίο τοποθετήθηκε στην είσοδο της νεοκλασικής κατοικίας.

Το σπίτι όπου έζησε η Έλλη Λαμπέτη, σε σχεδιασμό του ιστορικού αρχιτέκτονα Κρίστιαν Χάνσεν, πωλείται έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του μεσιτικού γραφείου που το έχει αναλάβει. Φυσικά, το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών εντείνεται από το γεγονός ότι η θρυλική ηθοποιός έχει αφήσει εκεί τη σφραγίδα της.

Παράλληλα, από το 2012 βρίσκεται στην αγορά η υπερπολυτελής βίλα του Ντέμη Ρούσσου επί της οδού Ιωαννίνων 16 στην Άνω Βούλα. Το τεσσάρων επιπέδων ακίνητο, που πωλείται προς 2 εκατ. ευρώ, κατασκευάστηκε στο οικόπεδο που αγόρασε ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής το 1990. Η 400 τ.μ. μεζονέτα διατίθεται προς πώληση από το μεσιτικό γραφείο Real Things και διαθέτει θέα προς τον Σαρωνικό, 4 κρεβατοκάμαρες, 3 μπάνια, 1 WC, τζάκι και playroom.

Παραμένει επιπλωμένη, με κύρια χαρακτηριστικά τα εντυπωσιακά φωτιστικά, τις αντίκες και τις πανάκριβες ταπετσαρίες. Τα μπάνια διαθέτουν μαρμάρινη επένδυση και επιχρυσωμένες βρύσες.

Ανύπαρκτο ήταν, τέλος, το ενδιαφέρον για τη μονοκατοικία του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην Αίγινα, που ενοικιαζόταν το 2014. Το σπίτι, εμβαδού 170 τ.μ. και σε έκταση 800 τ.μ., πλέον δεν ενοικιάζεται, αλλά σύμφωνα με την περιγραφή της δημοσιευμένης αγγελίας το ζητούμενο εβδομαδιαίο μίσθωμα ήταν από 2.000 έως 5.000 ευρώ. Το ακίνητο διαθέτει 4 μπάνια, 5 υπνοδωμάτια και ειδικό χώρο για δείπνο, φτιαγμένο από γυαλί. Ο υπουργός Οικονομικών έχει μετακομίσει από την Πλάκα στην περιοχή των Αμπελοκήπων και, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, απολαμβάνει πλέον ελάχιστα το σπίτι της Αίγινας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης