«Δεν έχει καθοριστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία άφιξης της τρόικας στην Κύπρο, αυτό πιθανόν να γίνει την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Η κυπριακή κυβέρνηση, τόνισε, θέλει να υπογράψει το μνημόνιο το συντομότερο δυνατό και εξέφρασε την ελπίδα απόψε, που θα επιστρέψει στην Κύπρο, να έχει στα χέρια του το τελικό αποτέλεσμα των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΡΙΚ στις Βρυξέλλες, ο κ. Χριστόφιας, σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι στόχος είναι τώρα η ολοκλήρωση της αντιπρότασης προς την τρόικα, αφού ολοκληρωθεί ο κοινωνικός διάλογος.

Για τις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν αποσαφηνίστηκε ούτε αν οι απευθείας ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών μπορούν να ισχύσουν αναδρομικά, ούτε αν είναι δυνατόν να γίνουν απευθείας ανακεφαλαιοποιήσεις από τον Μηχανισμό Στήριξης, πριν εγκριθούν οι σχετικές νομοθεσίες, το 2013.

«Έθεσα και εγώ αυτά τα ερωτήματα, χωρίς να πάρω θετική ή αρνητική απάντηση, αν και υπήρξε ανταπόκριση» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε ακόμη ότι, όποτε και αν εξεταστεί το θέμα, για την Κύπρο θα είναι αργά, αφού ήδη έχουν δοθεί δύο δισεκατομμύρια ευρώ από το κράτος ως δόση για ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης