Η απόφαση της ΕΕ για την Ελλάδα αναμένεται να ληφθεί το Νοέμβριο, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι, μετά από σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Στο Λουξεμβούργο συζητήθηκαν όντως δύο δυνατότητες: να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα ή μια νέα ελάφρυνση του χρέους της χώρας» είπε ο Ιταλός υπουργός και πρόσθεσε: «Εκφράστηκε ικανοποίηση διότι διαπιστώσαμε πως συνολικά το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης καταγράφει πρόοδο. Θεωρώ ότι η τελική απόφαση για τυχόν ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους θα ληφθεί το Νοέμβριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, αναφερόμενος στην ελληνική και στην ιταλική προεδρία στην ΕΕ το 2014, ανέφερε εξάλλου ότι «οι πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Ενρίκο Λέτα συζήτησαν σε βάθος την δυνατότητα να δοθεί ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της Μεσογείου και για το λόγο αυτό γίνονται συχνές επαφές με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, με στόχο να καταπολεμηθεί η ανεργία των νέων, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα Εγγυήσεων για τη Νεολαία της ΕΕ».

Ο Σακομάνι επιβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα παρουσιάσει μέχρι το τέλος του 2013 ένα ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και πώλησης ακίνητης περιουσίας του ιταλικού δημοσίου.

Αναφερόμενος στην επόμενη γερμανική κυβέρνηση, τόνισε πως «θεωρεί ότι και το Βερολίνο επιθυμεί να σταλεί ένα μήνυμα που να περιορίσει σε όλες τις χώρες της ΕΕ τον επικίνδυνο υφέρποντα λαϊκισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης