To ποσό των 1,3 δις ευρώ άντλησε ο ΟΔΔΗΧ από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, λήξεως 21 Σεπτεμβρίου 2012.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,31%, σημειώνοντας ελαφρά μείωση, από 4,34% που ήταν στην αντίστοιχη έκδοση του Μαΐου. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,19 φορές, έναντι συντελεστή κάλυψης 2,32 στην προηγούμενη δημοπρασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,31%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,188 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,19 φορές» αναφέρει ο ΟΔΔΗΧ στην ανακοίνωσή του.

Όπως ανέφερε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους σε ανακοίνωσή του, η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Στη δημοπρασία μπόρεσαν να συμμετάσχουν μόνον οι βασικοί διαπραγματευτές, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών παρέχεται τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής και μέχρι ώρας 12.00 της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για καθεμία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης