Σε θετικό έδαφος άνοιξε σήμερα η Wall Street, μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική παροχής κινήτρων μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

Η Fed αναμένεται να συνεχίσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων ύψους 85 δισ. δολαρίων, παρά τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα στις αγορές μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 17.13 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,58% στις 14.536,61 μονάδες, ο Standard & Poor’s 500 σημείωνε άνοδο 0,63% στις 1,558.13 μονάδες και ο Nasdaq Composite κατέγραφε κέρδη 0,70% και διαμορφωνόταν στις 3.251,78 μονάδες.

«Δεδομένου ότι η [αμερικανική] αγορά έχει καταγράψει κέρδη 10% από την αρχή του χρόνου, ακόμη και η πιο μικρή αλλαγή [στη στάση] της Fed θα προκαλέσει σπασμωδικές αντιδράσεις», σχολιάζει ο Στιβ Γκόλντμαν από την Goldman Management in Greenwich στο Κονέκτικατ.

«Αλλά δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο», εκτιμά ο αναλυτής. Η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να αναδιπλωθεί, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την Ευρωζώνη και οι επιδόσεις της εγχώριας οικονομίας αν και αξιοπρεπείς δεν είναι αρκετά ισχυρές, εξηγεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης