Στο «ξήλωμα» ενός ολόκληρου τμήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης κατέληξε η πολύκροτη υπόθεση εκβίασης επιχειρηματία, που αποκάλυψε η zougla.gr σχετικά με τον εκβιασμό από 2 υπαλλήλους του ΥΠΑΝ, οι οποίοι φέρονται να του ζήτησαν 120.000 ευρώ, προκειμένου να εγκρίνουν επιδότηση για επενδυτικό σχέδιο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Μωραΐτης, σε συνεννόηση με την αρμόδια υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου, και κατόπιν επαφών με τους εισαγγελείς κ.κ. Διώτη και Ρακιντζή διέταξαν την απομάκρυνση 50 υπαλλήλων από το τμήμα έγκρισης επιχορηγήσεων για υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προχωρά σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των υπαλλήλων του υπουργείου που εγκρίνουν επιχορηγήσεις για επιχειρηματικά σχέδια.

Το άνοιγμα των λογαριασμών θα επεκταθεί και σε συγγενικά πρόσωπα των υπαλλήλων, με στόχο το Σ.Δ.Ο.Ε. να αποκτήσει πλήρη εικόνα για τα ποσά που έχουν διακινηθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ θα διενεργηθεί έλεγχος «πόθεν έσχες».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς στήθηκε η παγίδα στα στελέχη του υπ. Ανάπτυξης, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012, 17:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης