Δεσμεύσεις ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό, τι χρειαστεί προκειμένου να «ανοίξει» μέχρι την επόμενη χρονιά η αγορά των τουριστικών λεωφορείων έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης είχε συνάντηση με τη διοίκηση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, υπογραμμίζοντας μετά την ολοκλήρωσή της ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2013 θα έχει ψηφιστεί νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των λεωφορείων, το οποίο θα εισαγάγει ένα συνολικό πλαίσιο λειτουργίας των λεωφορείων κάθε είδους και θα αποσκοπεί στην απελευθέρωση του συγκεκριμένου κλάδου βάσει κανόνων. Απώτερος στόχος θα είναι η διαμόρφωση ενός καινούριου «ευρωπαϊκού τοπίου» το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την άνοιξη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο και στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται, όπως και η τεχνική προεργασία προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η απελευθέρωση ως το 2015», εξήγησε.

Σε ερώτηση αν η απελευθέρωση σημαίνει πρακτικά ότι ένα τουριστικό λεωφορείο θα μπορεί να εκτελεί έργο συγκοινωνιακό, διευκρίνισε πως «η κυβέρνηση θέλει να διαμορφώσει ένα καινούργιο τοπίο», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί από τώρα να προδιαγράψει τους κανόνες αυτούς αφού θα υπάρξει διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης