Συναινετικές λύσεις για την επιλογή της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στις περιοχές όπου η διαδρομή που έχει επιλεγεί προκαλεί τοπικές αντιδράσεις αναζητεί το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, κινήσεων πολιτών και αγροτών των Νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας, καθώς και με τον δήμαρχο Δοξάτου Γ. Δαλακάκη.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ζήτησαν την τροποποίηση στην όδευση και χωροθέτηση του αγωγού ΤΑΡ, όπως και τη χωροθέτηση του συμπιεστή έξω από την πόλη των Σερρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε από τη μεριά του ότι θα υποστηρίξει την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης, των αυτοδιοικητικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων και της κοινοπραξίας του ΤΑΡ, ώστε να προκύψουν συναινετικές λύσεις προς θετική κατεύθυνση.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Χρυσόστομος Καραγιαννίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης