Οι θετικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο αναφορικά με την Ελλάδα ήταν και ο βασικότερος καταλύτης της πρόσφατης τόνωσης του ρίσκου, με τα περισσότερα βασικά νομίσματα να κερδίζουν έναντι του δολαρίου και τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας να πρωταγωνιστούν στην άνοδο.

Επομένως, το σημερινό Eurogroup αποτελεί σημαντική στιγμή σε αυτή τη διαδικασία, ενώ το επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα μεταφερθεί στη συνάντηση των G20 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα δεχτούν μεγαλύτερη πίεση για την υλοποίηση νέων μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ορισμένοι ακόμα ανασταλτικοί παράγοντες αναφορικά με την Ελλάδα, όπως είναι η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, μετά τις πρόσφατες πληροφορίες, που θέλουν ορισμένους πιστωτές να προχωρούν νομικά εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε γενικές γραμμές είναι πιθανό οι επενδυτές να διατηρήσουν τις επιφυλάξεις τους αναφορικά με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Επίσης, οι αγορές στις ΗΠΑ είναι κλειστές λόγω αργίας και επομένως οι αναλυτές σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, συστήνουν προσοχή στους traders. Δεν έχουν πειστεί από την πρόσφατη άνοδο των μετοχών παγκοσμίως και εκτιμούν ότι οι βασικότεροι δείκτες αντιμετωπίζουν το ρίσκο σημαντικής διόρθωσης τις επόμενες ημέρες. Από θεμελιώδη άποψη δεν πρόκειται για θετική εξέλιξη καθώς θα εκτεθούν σε απώλειες και τα νομίσματα υψηλών αποδόσεων.

Προς το παρόν, η ισοτιμία που ξεχωρίζει είναι αυτή του δολαρίου-γιεν με το ιαπωνικό νόμισμα να παραμένει υπό πίεση ξεπερνώντας τα χαμηλά του Οκτωβρίου έναντι του δολαρίου (USD/JPY 79,55). Φαίνεται ότι η ισοτιμία βρίσκεται στη διαδικασία διαμόρφωσης τεχνικού σχηματισμού που ανοίγει το δρόμο για πρόσθετα κέρδη τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης