Χρήστος Μαζάνης 

H οικονομική κρίση στην Ιταλία, ανοίγει την ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, όπως αναφέρει σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Σύμφωνα με τον συντάκτη, το 20% του πληθυσμού της χώρας, κατέχει το 61,6% του εθνικού πλούτου της Ιταλίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιταλική εφημερίδα, παρουσιάζει τη λίστα με τους 10 πιο πλούσιους Ιταλούς:

Maria Franca Fissolo Ferrero. Πρόκειται για την χήρα του Michele Ferrero, δημιουργού της αυτοκρατορίας της Nutella. Η περιουσία της εκτιμάται στα 23,4 δις δολάρια. Στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο βρίσκεται στο νούμερο 32.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Leonardo Del Vecchio, 79 χρονών, αφεντικό της Luxottica. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο κολοσσό γυαλιών. Η περιουσία του εκτιμάται στα 20,4 δις δολάρια.

  
Stefano Pessina, 73 ετών, ιδρυτής της Alliance Boots. Η περιουσία του εκτιμάται στα 12,1 δις δολάρια.

Massimiliana Landini Aleotti. Είναι το αφεντικό του ιταλικού φαρμακευτικού κολοσσού, Menarini. Είναι 72 ετών και η περιουσία της εκτιμάται στα 10,1 δις δολάρια. 

Giorgio Armani, ο γνωστός σχεδιαστής. Η περιουσία του αγγίζει τα 7,6 δις δολάρια.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Silvio Berlusconi είναι το αφεντικό μιας αυτοκρατορίας με επιχειρήσεις. Είναι 79 ετών και η περιουσία του αγγίζει τα 7,9 δις δολάρια. 

Augusto Perfetti, 63 ετών. Μαζί με τον αδελφό του Giorgio η περιουσία τους αγγίζει τα 6 δις δολάρια. Τα αδέλφια Perfetti είναι οι βασιλιάδες των καραμελών.

Paolo Rocca, 62 ετών. Είναι ο βασιλιάς της σιδηροβιομηχανίας της Ιταλίας. Η περιουσία του εκτιμάται στα 5,2 δις δολάρια.

Patrizio Bertelli, 69 ετών, ο ιδιοκτήτης της Prada. H περιουσία του εκτιμάται στα 4,1 δις δολάρια. 

Miuccia Prada, 65 χρονών, σύζυγος του Patrizio Bertelli. Η περιουσία της αγγίζει τα 4,1 δις δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης