Οι συσκευές smartphone που κατασκευάζονται στην Κίνα κατέκτησαν μεγαλύτερο μερίδιο στη ρωσική αγορά τον Ιανουάριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, είπαν πρόσφατα Ρώσοι λιανέμποροι.

Εφέτος τον Ιανουάριο, πέντε εταιρείες της Κίνας -οι Lenovo, Huawei, Meizu, Xiaomi και η ZTE- αντιπροσώπευσαν συνολικά το 24% του μεριδίου των πωλήσεων στη ρωσική αγορά και το 19% του τζίρου, σημειώνοντας αύξηση από 19% και 13% αντίστοιχα τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της M.video, ρωσικής αλυσίδας καταστημάτων ηλεκτρονικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κινέζοι κατασκευαστές δεν αντιμετωπίζονται πια από τους Ρώσους καταναλωτές ως προμηθευτές φθηνών τηλεφώνων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Svyaznoy Σεργκέι Τιχόνοφ. «Προηγούμενες εκδοχές smartphones κινεζικής κατασκευής διετίθεντο κυρίως σε χαμηλότερες ζώνες πώλησης, αλλά τώρα εμφανίζονται σε μεσαίες ζώνες αλλά και σε υψηλότερες τιμές» τόνισε.

«Άλλος λόγος για την αύξηση των πωλήσεων στη Ρωσία αποτελεί η τεχνολογία, η οποία στις κινεζικές συσκευές έχει βελτιωθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει ξεπεράσει αυτές των ηγετών της αγοράς όσον αφορά σε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης