Έσοδα ύψους 889 εκατ. ευρώ εισέπραξε το δημόσιο το πρώτο τρίμηνο του έτους από τις ρυθμίσεις νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι φορολογούμενοι προς αυτό (οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από την 1.1.2013 και μετά).

Το ίδιο διάστημα ωστόσο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 3,562 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες αυτές ληξιπρόθεσμες οφειλές προσαυξάνουν το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο το οποίο ανέρχεται πλέον σε 65,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το πρώτο τρίμηνο του έτους ολοκληρώθηκαν 95 πλήρεις έλεγχοι ενώ ο στόχος για το πρώτο εξάμηνο είναι να έχουν γίνει 250 έλεγχοι.

Οι εισπράξεις έναντι των βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων περιορίζονται στο 26,73% έναντι στόχου 65%. Στους φορολογουμένους μεγάλου πλούτου έχουν ολοκληρωθεί 59 έλεγχοι , στις off shore 4 και στα εμβάσματα 31, ενώ συνολικά με βάση τους στόχους για τις κατηγορίες αυτές θα πρέπει να ολοκληρωθούν 307 έλεγχοι το πρώτο εξάμηνο και 720 έως το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάρτιο ξεκίνησαν 468 έλεγχοι σε άτομα μεγάλου πλούτου, 657 σε πρόσωπα με εμβάσματα και 152 σε off shore. Επίσης έως τώρα 1.202 φάκελοι φοροδιαφυγής έχουν αποσταλεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα και 121 αναφορές στην Αρχή για το Ξέπλυμα χρήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης