Στη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια οδηγείται ο χρυσός εξαιτίας των κερδών του δολαρίου μετά από την αλλαγή στάσης της Federal Reserve.

Το πολύτιμο μέταλλο διαμορφώνεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, καθώς η Fed άφησε να εννοηθεί ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα έρθουν πιο νωρίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ισχυρότερο δολάριο έχει προσθέσει στις πιέσεις, με το νόμισμα να βρίσκεται σε τροχιά να καταγράψει τον καλύτερο μήνα από τον Μάρτιο του 2020, ενώ οι επενδυτές έχουν περικόψει τη συμμετοχή τους σε ETFs που υποστηρίζονται από τον χρυσό.

Οι traders θα εστιάσουν στα οικονομικά στοιχεία και στα σχόλια των αξιωματούχων της Fed για περισσότερες ενδείξεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της μείωσης του προγράμματος στήριξης.

«Η επικείμενη απόσυρση των μέτρων στήριξης ασκεί ανοδικές πιέσεις στα πραγματικά επιτόκια και το αμερικανικό δολάριο δημιουργεί πτωτικές πιέσεις για τον χρυσό» κατά το β΄ εξάμηνο του έτους, αναφέρει η Morgan Stanley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τράπεζα τώρα προβλέπει ότι ο χρυσός θα μειωθεί λίγο κάτω των 1.700 δολαρίων την ουγγιά στις επόμενους έξι μήνες, ενώ επίσης κάνει λόγο για απότομη πτώση μέχρι το 2022.

Ο χρυσός σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.758,14 δολάρια την ουγγιά, ενώ για τον μήνα η πτώση ανέρχεται στο 7,8%, που είναι η υψηλότερη από τον Νοέμβριο του 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης