Οι βρετανικές τιμές κατοικιών αυξήθηκαν με χαμηλό ρυθμό ξανά το Σεπτέμβριο, επεκτείνοντας την αδύναμη πορεία τους μετά από την ψηφοφορία του Brexit, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nationwide.

Σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2017, οι τιμές αυξήθηκαν μόλις 2%, αμετάβλητες από την αύξηση του Αυγούστου και σηματοδοτώντας την βραδύτερη αύξηση της πενταετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 1,9%.

«Η υποτονική οικονομική δραστηριότητα και οι συνεχιζόμενες πιέσεις στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, είναι πιθανό να συνεχίσουν να πιέζουν την δραστηριότητα στην αγορά κατοικίας και την αύξηση των τιμών των κατοικιών φέτος, αν και το κόστος δανεισμού είναι πιθανό να παραμείνει χαμηλό», ανέφερε ο οικονομολόγος της Nationwide, Robert Gardner.

«Συνολικά, συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι οι τιμές κατοικιών θα αυξηθούν κατά 1% σε όλο το 2018», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές κατοικιών αυξανόταν κατά 5% ετησίως την περίοδο κατά την οποία έλαβε χώρα το δημοψήφισμα για το Brexit, τον Ιούνιο του 2016.

Έκτοτε, πολλά νοικοκυριά έχουν δει την αγοραστική τους δύναμη να περιορίζεται από τον πληθωρισμό, ο οποίος αυξάνεται ταχύτερα από τους μισθούς και η αβεβαιότητα για την οικονομία της Βρετανίας εκτός της ΕΕ, έχει επίσης επηρεάσει την αγορά ακινήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης