Άλμα σημειώνουν οι τιμές των εισιτηρίων καθώς Βρετανοί τουρίστες που προσπαθούν να επιστρέψουν από την Πορτογαλία στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί για την καραντίνα την επόμενη Τρίτη, κλείνουν νωρίτερα τις πτήσεις τους για να προλάβουν την προθεσμία, μεταδίδει το Bloomberg.

Μια πτήση τριών ωρών της British Airways από το Φάρο της Πορτογαλίας στα αεροδρόμια του Λονδίνου το βράδυ της Δευτέρας κοστίζει 711 λίρες ($1.000), σύμφωνα με την ιστοσελίδα Skyscanner. Την επόμενη ημέρα, όταν οι επιβάτες θα πρέπει να μπουν  σε αυτοαπομόνωση 10 ημερών, η αεροπορική προσφέρει πτήσεις στο Heathrow με τιμές μειωμένες κατά 80%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βρετανικές αρχές αιφνιδίασαν τις αεροπορικές και τους ταξιδιώτες την Πέμπτη με την απόφαση τους να βγάλουν την Πορτογαλία από την πράσινη λίστα των χωρών που ήταν σχετικά εύκολο να ταξιδέψει κανείς.

Η αιφνιδιαστική κίνηση είναι παρόμοια με την αναστάτωση του προηγούμενου καλοκαιριού, όταν ξαφνικές αλλαγές στους κανονισμούς για την καραντίνα ανάγκασαν τους ταξιδιώτες να επιστρέψουν την τελευταία στιγμή. Τώρα οι αεροπορικές αναπροσαρμόζουν τα προγράμματα τους σε αυτό που φαίνεται να είναι άλλη μια χαμένη περίοδος αιχμής λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

“Η κυβέρνηση έσκισε τους δικούς της κανόνες και αγνόησε την επιστήμη, ρίχνοντας στο χάος τα σχέδια του κόσμου”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet Plc, Johan Lundgren σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα. “Η απόφαση αυτή ουσιαστικά κόβει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον υπόλοιπο κόσμο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιγότερο από ένα μήνα πριν, οι αεροπορικές έσπευδαν να προσθέσουν χωρητικότητα στις πτήσεις για Πορτογαλία όταν έγινε ο μοναδικός μεγάλος καλοκαιρινός προορισμός που μπήκε στην πράσινη λίστα της βρετανικής κυβέρνησης.

Η αρχική ελπίδα ήταν στην επόμενη αξιολόγηση να μπουν και άλλες χώρες στην πράσινη λίστα. Ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε και η Πορτογαλία υποβαθμίστηκε, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους Βρετανούς ταξιδιώτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης