Οι Βρετανοί αύξησαν τον ρυθμό των δαπανών τους μετά από την πτώση στις αρχές του έτους, όταν η χώρα πέρασε σε τρίτο lockdown για τον κορωνοϊό. Οι δαπάνες, που βασίζονται σε αγορές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, αυξήθηκαν 10% στην εβδομάδα μέχρι τις 4 Μαρτίου, και διαμορφώθηκαν στο 83% του μέσου όρου του Φεβρουαρίου 2020.

«Από τη σημαντική πτώση των δαπανών στις αρχές του 2021 που ήρθε μετά από την περίοδο των Χριστουγέννων και την εφαρμογή εθνικών lockdowns σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ο δείκτης αγορών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, έχει σημειώσει άνοδο και στις τέσσερις κατηγορίες κατανάλωσης», ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικονομία της Βρετανίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 4% στους τρεις πρώτους μήνες του 2021, προτού ανακάμψει καθώς η χώρα σημειώνει ταχεία πρόοδο με το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Η στατιστική υπηρεσία τόνισε πως οι δαπάνες για βασικά στοιχεία παραδοσιακά αυξάνονται στις αρχές του μήνα και τα τελευταία στοιχεία έκαναν λόγο για 120% του μέσου όρου του Φεβρουαρίου του 2020, πιθανώς αντικατοπτρίζοντας το πως οι άνθρωποι μαγειρεύουν περισσότερο από το να τρώνε έξω.

Η ONS ανέφερε πως το 19% των υπαλλήλων αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό την αιγίδα του κυβερνητικού σχήματος προστασίας της απασχόλησης, σχεδόν αμετάβλητο ποσοστό από την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης