«Βλέπουν Ελλάδα» οι 44 χιλιάδες κινηματογράφοι της Κίνας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, 17:05
«Βλέπουν Ελλάδα» οι 44 χιλιάδες κινηματογράφοι της Κίνας
«Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από δημιουργούς και μεγάλα studio» τόνισε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", με αφορμή την έναρξη των γυρισμάτων ξένης τηλεοπτικής σειράς, παραγωγής του BBC, στο Σούνιο.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι, πραγματικά, η χώρα θα γίνει film friendly» εκτίμησε ο κ. Κρέτσος και πρόσθεσε:
«Πλέον, δεν μιλάμε σε επίπεδο προθέσεων, έχουμε νομοθεσία, πλέον, φιλική και θα γίνουν και άλλα θεσμικά βήματα για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και αγκυλώσεις που χαρακτήριζαν το παρελθόν».

Ο κ. Κρέτσος επεσήμανε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος παρουσιάζει πολύ μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον, με «εγγυημένα οφέλη και πολύ μεγάλη ανταποδοτικότητα» και σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη χώρα, από παραγωγούς και στούντιο, από το εξωτερικό, που ενδιαφέρονται για τέτοιες επενδύσεις, οι οποίες κατά το παρελθόν, προσέκρουαν, όπως είπε, είτε σε έλλειψη κινήτρων, είτε στην έλλειψη σαφούς θεσμικού πλαισίου.

«Αυτή η ιστορία, όμως, αλλάζει, γυρίζει. Είναι καλά τα νέα, πιστεύω ότι θα έχουμε και καλές ειδήσεις και στο μέλλον γιατί υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από δημιουργούς και μεγάλα στούντιο και από το εξωτερικό και από πολύ μεγάλες χώρες - δεν είναι μόνο η Αμερική, είναι και η Κίνα, είναι και η Ινδία, είναι και η Βραζιλία - θα είναι όμως ένας αγώνας διαρκής, ο οποίος θέλει συνέργειες από όλους τους φορείς».

Ο κ. Κρέτσος επιβεβαίωσε, επίσης, το αίτημα που υπάρχει για γυρίσματα στο Σούνιο και από «έναν πολύ μεγάλο κινέζικο τηλεοπτικό οργανισμό», διευκρινίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά, με «44 χιλιάδες αίθουσες».

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «προχωράει από το ΥΠΠΟ η διαδικασία απλοποίησης κινηματογραφικών αδειών από την αρχαιολογία», ενώ "υπάρχει επίσης διάθεση και για παροχή φορολογικού κινήτρου".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, 17:05