Υποχώρησε ελαφρώς τον Νοέμβριο ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ευρωζώνη, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος για την Ευρωζώνη διολίσθησε στις 109,5 μονάδες τον Νοέμβριο από 109,7 τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τον δείκτη στις 109,0 μονάδες.

Τα στοιχεία της Επιτροπής έδειξαν ότι στην Ελλάδα ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος βελτιώθηκε στις 101,8 μονάδες από 101,0 μονάδες τον Οκτώβριο.

Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο δείκτης σημείωσε μικρές μεταβολές σε Γαλλία (+0,2), Ισπανία (-0,3) και Ολλανδία (+0,1), ενώ ενισχύθηκε στη Γερμανία (+0,6) και υποχώρησε σημαντικά στην Ιταλία (-1,2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά για την Ευρωζώνη τα στοιχεία της Κομισιόν έδειξαν ότι η εμπιστοσύνη στη βιομηχανία ενισχύθηκε ελαφρώς (+0,4), ενώ παρέμεινε αμετάβλητη στον κλάδο των υπηρεσιών.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε σημαντικά (-1,2), ενώ στον κλάδο του λιανικού εμπορίου κατέγραψε μικρή άνοδο (0,2) και στον κατασκευαστικό κλάδο παρέμεινε αμετάβλητη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης