Η ανακοίνωση ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει η Pfizer κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό άνω του 90% πυροδότησε ένα ξέφρενο ράλι στις αγορές, ωστόσο ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber προειδοποιεί ότι ακόμα και με ένα εμβόλιο, θα χρειαστεί χρόνος για να επιστρέψει η παγκόσμια οικονομία στα επίπεδα που ήταν πριν την πανδημία.

«Για τους επόμενους μήνες, δεν είμαι απαισιόδοξος. Θα το ξεπεράσουμε σταδιακά, αλλά δεν θα πρέπει να είμαστε κάτω από την ψευδαίσθηση ότι αυτό θα συμβεί γρήγορα, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος», δήλωσε ο Weber μιλώντας στο CNBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος για να επιστρέψει το ΑΕΠ στα επίπεδα που ήταν πριν την κρίση. Θα χρειαστεί άλλος ένας χρόνος ή δύο για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε την ανεργία και την ανάπτυξη στα προηγούμενα επίπεδα και έτσι έχουμε μπροστά μας μια μακρά περίοδο ανάκαμψης», ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Pfizer ο Weber έκανε λόγο για “πολύ καλά νέα”.

«Περιμέναμε για κάποια καλά νέα αρκετό καιρό τώρα… και η αγορά υποδέχτηκε πολύ θετικά τα τελευταία νέα», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απογοητευτική πλευρά από τα νέα αυτά είναι ο πολύ χαμηλότερος σε σύγκριση με το αναμενόμενο αριθμός των εμβολιασμών που μπορούν να πραγματοποιηθούν ανά έτος. Αν κανείς δει την παραγωγή… θα χρειαστεί κάποιος χρόνος», πρόσθεσε.

«Θα είναι μεγάλη η απόσταση (πριν) φτάσουμε κοντά στη λεγόμενη ανοσία της αγέλης», δήλωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης