Η σταθερή αύξηση των θέσεων εργασίας και η μείωση της ανεργίας είναι η απόδειξη ότι το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησής μας αποδίδει, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή αναφερόμενος στα στοιχεία για την απασχόληση τον Μάιο στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν σήμερα.

«Καμία από αυτές τις επιτυχίες δεν είναι τυχαία», τόνισε ο Μπάιντεν, αποδίδοντας τα εύσημα και στον αμερικανικό λαό, «ο οποίος έχει φορέσει μάσκες και έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε επίσης ότι «οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην τολμηρή δράση που αναλάβαμε με το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης», που ψήφισαν οι Δημοκρατικοί τον Μάρτιο.

«Πρόκειται για μια πρόοδο που βγάζει την οικονομία μας από τη χειρότερη κρίση που πέρασε τα τελευταία 100 χρόνια», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, τονίζοντας: «Η Αμερική επιτέλους κινείται και πάλι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, η αμερικανική οικονομία συνέχισε να δημιουργεί θέσεις εργασίας τον Μάιο καθώς η ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού τροφοδοτεί την ισχυρότερη ζήτηση για υπηρεσίες και προϊόντα, οδηγώντας τον δείκτη ανεργίας κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο του 6%, και συγκεκριμένα στο 5,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η οικονομία πρόσθεσε άλλες 559.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν περίπου 7,4 εκατ. θέσεις εργασίας λιγότερες από όσες είχαν πριν από την πανδημία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης